Samsung Galaxy S21 možda bez ToF senzora, ali možda vrati 3,5mm audio jack


Pre dve nedelje Samsung je službeno predstavio novi Galaxy Note 20 i Galaxy Note 20 Ultra. Kako to obično biva, već su se pojavile glasine na internetu o nadolazećim flagship uređajima iz Samsung-a, tačnije o "S" seriji novih uređaja koji se očekuju u februaru 2021. godine.

Glasine koje dolaze iz Južne Koreje sugerišu da Galaxy S21 neće imati ToF senzor, kao što ga nema ni nova Note 20 serija. Razlog tome je što Samsung nije pronašao dovoljno načina korišćenja tog senzora koji bi opravdao njegovu ugradnju, a isto tako Samsung-ovo rešenje navodno je lošije od Sony-jevog, čije ekskluzivno pravo korišćenja ima Apple.

ToF, odnosno Time of Flight senzor služi za merenje udaljenosti predmeta od senzora mereći refleksiju zraka koje šalje senzor od predmeta koji se nalaze na putu senzora. Samsung navodno radi na senzoru koji bi trebao implementirati indirektni ToF, a isto tako izvor navodi da će Samsung pomno promatrati Apple-ovu implementaciju i kako će tržište reagovati.

Druga glasina je mogući povratak 3,5mm jacka za slušalice na Galaxy S21 seriji. Iako je uklanjanje 3,5mm jacka s mobilnih uređaja u početku bilo pravdano boljom vodootpornosti i uštedom prostora unutar smartfona za veće baterije, sada je jasno da je primaran razlog ipak podsticanje prodaje bežičnih slušalica.

Tako da je ipak manja verovatnost za povratak ovog jacka, ali budući da se nagađalo kako bi Samsung mogao izbaciti punjač iz prodajnog pakovanja i koristiti različite Exynos procesore za isti uređaj, povratak 3,5mm jacka mogla bi da bude svojevrsna kompenzacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.