Samsung obećao 3 godine Android ažuriranja na svojim uređajima


Samsung je u saopštenju za medije objavio kako će kompanija pružati tri godine Android ažuriranja određenim Galaxy uređajima. U program trogodišnje softverske podrška bit ću uključeni sledeći uređaji:

- Galaxy S serija od S10 uređaja nadalje
- Galaxy Note serija od Note 10 uređaja nadalje
- Određeni modeli Galaxy A serije: A71 5G, A71, A51 5G, A51, A90 5G
- Svi predstavljeni savitljivi Galaxy Fold modeli
- Tableti Galaxy Tab S7+ 5G, Tab S7+, Tab S7 5G3, Tab S7, Tab S6 5G4, Tab S6, Tab S6 Lite

 Ovo znači da će npr. Galaxy S20 koji je došao sa Androidom 10, biti nadograđen na Android 11, Android 12 i Android 13. Ovim potezom svoje uređaje visoko cenovne kategorije Samsung želi da učini konkurentnijima po pitanju softverske podrške, gde je Apple u mobilnoj industriji prvak jer svojim uređajima pruža i po 5 godina softverskih nadogradnji.

U istoj nedelji, Samsung je krenuo i sa isporukom OneUI 2.5 verzije svojeg Android interfejsa za Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra u 5G varijanti. Nova verzija Samsung-ovog OneUI interfejsa donosi novitete koje Samsung predstavio sa Note 20 serijom, što uključuje bežični DeX, Android 10 navigaciju gestama u 3rd party aplikacijama, bolji Pro mode za video zapise i slično.

Android eko sistem uopšteno zaostaje za iOS-om po pitanju softverske podrške, zbog velikog broja uređaja i sopstvenih interfejsa koje proizvođači razvijaju. Google se bori protiv te fragmentovanosti olakšavajući proizvođačima isporuku novih verzija Android-a, a ovaj Samsungov potez će pomoći, iako je reč samo o uređajem veće cenovne kategorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.