Samsung predstavio Galaxy Z Fold 2


Samsung je službeno predstavio novi uređaj sa savitljivim ekranom – Samsung Galaxy Z Fold 2. Ovaj uređaj zapravo je naslednik originalnog Galaxy Fold-a, ali Samsung je odlučio spojiti ime sa Galaxy Z Flip preklopnim modelom, i tako smo na kraju dobili Galaxy Z Fold 2.



Galaxy Z Fold 2 predstavlja zapravo generacijski iskorak gledajući originalni Galaxy Fold. Savitljivi ekran na Z Fold-u 2 više nema veliki usek, nego se sa 7,7-inča u dijagonali praktički proteže od ivice do ivice. Isto tako Samsung je nadogradio prednju stranu tako što je 4,6-inčni ekran na Foldu zamenio sa 6,2-inčnim ekranom FullHD+ rezolucije sa rupicom koji zauzima praktično celu prednju površinu. Z Fold 2 rešava se ivica i izgleda zaista atraktivno. Veliki 7,7-inčni ekran je rezolucije 2213x1689 piksela i ima stopu osvežavnja od 120Hz, a oba ekrana su AMOLED tipa.



Uređaj je pokretan Snapdragon-om 865+ (7nm) u kombinaciji sa 12GB LPDDR5 RAM-a i 256GB UFS3.1 interne memorije. Baterija je kapaciteta 4356mAh uz 15W punjenje. Uređaj podržava 5G, a tu su i Bluetooth 5.1, NFC i WiFi6. Nema 3,5mm ulaza za slušalice, kao ni proširivu memoriju.

Na poleđini sklopljenog Z Fold 2 uređaja nalazimo tri kamere, od kojih primarna ima 12MP i optičku stabilizaciju slike, telefoto kamera od 64MP i ultraširokougaona kamera od 12MP. U oba ekrana ugrađene su selfie kamere rezolucije seznora od 10MP.

Potpune specifikacije i detalji oko cene i dostupnosti biće objavljene sledećeg meseca, kada se očekuje da uređaj krene u prodaju. Očekivana cena je oko 2000 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.