TikTok će tužiti SAD zbog pretnje zabranom


Oni koji su mislili da će se kineski ByteDance, vlasnik popularne društvene mreže TikTok tek tako predati u srazu sa američkim vlastima, prevarili su se. Ovoga je vikenda iz ove kompanije službeno potvrđeno kako će protiv Trumpove administracije, koja pokušava da zbrani TikTok u SAD-u, biti pokrenut sudski proces.

Sudska tužba odnosiće se na prvu izvršnu naredbu predsednika Donalda Trumpa, potpisanu 6. avgusta, u kojoj se pokušava da revidira poslovanje ByteDance-a, te koja ih praktično stavlja na crnu listu onih sa kojima američki pojedinci i poslovni subjekti ne smeju da posluju. Osnova tužbe biće nedostatak poštenog procesa i prilike da se sagledaju činjenice i sasluša šta druga strana ima da kaže. ByteDance argumentuje da je ta izvršna naredba zapravo uplitanje vlasti u poslovanje i pregovore između privatnih kompanija.

Izvršnu naredbu će pokušati da ospore tužbom koja će biti podignuta danas. O eventualnoj prodaji TikTok-ovog američkog dela poslovanja Microsoft-u ili Oracle-u, čime bi se zabrana mogla izbeći, za sada nisu izneli nikakve informacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.