Trump bi svojom poslednjom uredbom mogao da uništi Apple

U svojoj nameri da uništi svu konkurenciju američkim tehnološkim kompanijama, Trumpova administracija bi svojim kontroverznim uredbama mogla da postigne kontra efekt. Poznati analitičar, predviđa oštar pad prodaje iPhone-a, ako se sprovede najsvežija Trumpova uredba u delo.

Oni koji prate svet smartphonea, razvoj trgovačkog rata na relaciji SAD – Kina, a pritom zabavu pronalaze u liku i delu aktualnog američkog predsednika, imaju sve više materijala za zabavu. Neki i za zabrinutost.

Najsvježija Trumpova uredba namerava da zabrani proizvode kineskih kompanija Bytedance i Tencent. Prva stoji iza popularne aplikacije TikTok, a druga je vlasnik WeChat-a.

Poznati Apple analitičar Ming-Chi Kuo u jeku najnovijih događanja iznosi svoja predviđanja o tome kako će to odraziti na prodaju Apple proizvoda. Prema njemu će, izbaci li Trump WeChat iz AppStore-a na globalnom nivou, u najcrnjem scenariju prodaja iPhone-a pasti za 25-30%.

Pad prodaje iPhone-a bi naravno uzrokovao i pad prodaje Apple dodatne opreme, na kojoj kompanija isto tako jako dobro zarađuje. Logika je da ko ne kupi novi iPhone, neće kupiti ni novi AirPods, a to nije dobro.

Realnije je ipak za očekivati da WeChat licemerno i proračunato neće biti uklonjen iz kineskog AppStore-a pa bi u tom slučaju pad prodaje iPhone-a na globalnom nivou bio 3-6%.

Kuda sve ovo vodi teško je predvideti, ali već sad je jasno da ne vodi ničemu dobrom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.