WhatsApp će uskoro olakšati kontrolu memorije koju zauzima


S vremenom zna da se dogodi da performanse telefona više nisu što su nekad bile, a uređaj prijavljuje premalo slobodne data memorije. Iako vam to možda ne pada na pamet, rešenje je verovatno u WhatsApp-u.

Mega popularni WhatsApp danas je praktično na svakom telefonu, a neretko je krivac za loše performanse nakon što zakrči memoriju uređaja.

Naime, svi mi imamo među kontaktima barem jednoga, a neki i više onih, koji se ne mogu suzdržati, a da baš svaki šaljivi video ili meme ne podele sa vama i tako 700 puta dnevno. Rešenje bi bilo blokirati takve kontakte, ali eto ipak to ne radimo jer nas povremeno ipak iznenade i nečim dobrim. Takvi multimedijalni sadržaji za to vreme gutaju dragoceni data prostor.

WhatsApp sad radi na tome da korisnicima olakša detekciju sadržaja koji zauzimaju najviše memorije i njihovo uklanjanje.

Odeljak podešavanja pod oznakom "Storage usage" trenutno je na "remontu" i uskoro će Android korisnicima ponuditi nova rešenja po pitanju pronalaska sadržaja koji zauzimaju najviše prostora.



Traka na vrhu osveženog interfejsa grafički prikazuje koliko memorije zauzimaju multimedijalne datoteke unutar WhatsApp a, a nudi i opciju "Clean up".

Iste opcije bi trebala da dobije i WhatsApp aplikacija za iOS.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.