Xiaomi Mi 10 Pro Plus stiže 11. avgusta obeležiće 10. godišnjicu Mi telefona


Sumnjamo da će ikoga iznenaditi vest da Xiaomi priprema novi telefon, ali ovaj će ipak imati poseban značaj. Desetu godišnjicu Mi telefona, Xiaomi će obeležiti modelom Mi 10 Pro Plus, a stiže 11. avgusta.

Možda to niste znali ili vam se samo čini da je Xiaomi još relativno nov igrač u smartphone areni, ali u stvarnosti, Mi telefoni su na tržištu već 10 godina.

16.8.2010. Xiaomi je predstavio svoj prvi Mi telefon. Pod imenom Xiaomi Mi One (aka Xiaomi Phone) bio je to Android telefon sa 4-inčnim ekranom i kapacitivnim navigacionim dugmićima ispod. Pokretao ga je Snapdragon S3 čip sa 1GB RAM-a, 4GB data prostora i baterijom kapaciteta 1930mAh. Vrtio je i MIUI predstavljen nedelju dana ranije.

U međuvremenu je Xiaomi izrastao u giganta smartphone industrije sa 4. pozicijom na listi smartphone brendova. Njihov Mi ekosistem danas čine uređaji u praktično nepreglednom portfoliju kategorija.

U svakom slučaju Xiaomi sad najavljuje novi Mi 10 Pro Plus, kojim će obeležiti desetu godišnjicu Mi telefona. Spominje se i naziv Mi 10 Pro Commemorative Edition, a za sada nema detalja o tome šta će tačno doneti u odnosu na aktuelni Mi 10 Pro.

Za očekivati je da će ga opremiti osveženim Snapdragon 865+ čipom, a hoće li biti i nekakvih poboljšanja po pitanju kamera ili će zadržati 108MP senzor ostaje nam da tek saznamo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.