Zvanično: Microsoft u pregovorima o preuzimanju TikTok-a, Trump dao 45 dana za dogovor


Nakon što su se pojavile glasine, Microsoft je na svom blogu službeno objavio da je softverski div iz Redmonda u pregovorima s kineskim ByteDance-om oko preuzimanja vlasništva i upravljanja nad poslovanjem društvene mreže TikTok na područiju SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda.

Nakon obavljenog razgovora između glavnog izvršnog direktora Microsoft-a Satye Nadelle i američkog predsednika Donalda Trumpa, Microsoft je spreman da nastavi pregovore sa kineskim ByteDance-om oko američkog preuzimanja TikTok-a na spomenutim tržištima. Microsoft se nada da će imati postignut sporazum u sledećim nedeljaka, najkansije do 15. septembra, a taj period je blogoslovio i američki predsednik koji će se suzdržati od zabrane aplikacije do tada.

Nije tačno poznato kako će se ovo polovično preuzimanje realizirati, imajući u vidu da TikTok ima korisnike i izvan SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda. Microsoft tvrdi da je moguće da i ostale američke kompanije uđu u manjinsko vlasništvo američkog TikTok-a i da će svi lični podaci američkih korisnika biti prebačeni u SAD (ByteDance već tvrdi da jesu, op. a.), a sve bezbednosne kopije istih spremljene izvan SAD-a biće izbrisane. Microsoft će također sarađivati sa vladama na spomenutim tržištima kako bi povećao transparentnost rada aplikacije.

Na kraju objave Microsoft navodi da ne postoji garancija da će dogovor biti postignut, tako da ćemo trebati da čekamo najkasnije do 15. septembra da vidimo rezultate ovog američkog poduhvata.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.