Zvanično potvrđeno: iPhone 12 kasniće zbog pandemije


Pandemija koja je zahvatila svet početkom ove godine je svoj najveći finansijski uticaj ostavila tokom drugog tromesečija, onoga od aprila do juna, kada je velik deo sveta bio u "karantinu", a mnoge kompanije morale su da zaustave poslovanje. U ovom kvartalu neki su uprkos tome ipak dobro poslovali, ili ih kriza nije snažno udarila – na primer, Apple.

Iako su njihove prodavnice bile zatvoreni u aprilu, tokom maja i juna situacija se popravila, posebno nakon lansiranja jeftinog iPhone-a SE.

Tako je Apple od prodaje telefona u ovom "korona" kvartalu uprihodio 26,4 milijarde dolara, što je čak i blago povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 26 milijardi. Snažno su im porasli i prihodi od digitalnih usluga, na 13,2 milijarde dolara (prošle godine je zabeleženo 11,5 milijardi), pa je ukupni prihod kompanije iznosio 59,8 milijardi dolara i bio je rekordan za promatrani kvartal.

Privremeno gašenje proizvodnih i drugih procesa u svijetu ostavilo je ipak neke posledice. Tako će, kako se mesecima već nagađa, ovogodišnja linija iPhonea kasniti s proizvodnjom i isporukama. iPhone 12 (onaj bez slušalica i punjača, ako ste zaboravili) na tržište će stići "kasnije nego što je to uobičajeno", izjavio je Luca Maestri, finansijski šef Apple-a, prilikom pojašnjavanja rezultata za protekli kvartal.

Prošle godine su novi iPhone-i na tržište stigli krajem septembra, a ove godine do će se dogoditi nekoliko nedeljak kasnije – dakle, verovatno u oktobru. Što se tiče datuma predstavljanja novih uređaja, on bi mogao ostati u tradicionalnom terminu početkom septembra, ali o tome nije bilo reči na konferenconom pozivu sa investitorima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.