Amazon predstavio Luna streaming servis za igre

U poslednje vreme, mnogo toga je vezano za igre. I dok se prošle godine govorilo o tome da Amazon razmišlja o ulasku u posao streaminga igara, sada je to potpuno sigurno. 

Kompanija je najavila platformu za streaming igara pod nazivom Luna, uključujući se tako u trku protiv Google Stadia, Microsoft-ov xCloud ili NVIDIA GeForce Now servisa. Luna će pratiti sličan koncept kao kod Microsofot-ovog xCloud-a, gde će korisnik plaćati fiksnu pretplatu i imati pristup celoj biblioteci igara, za razliku recimo od Stadie, gde morate platiti za igranje pojedinačnih igara. 

Međutim, Luna će se razlikovati i od xCloud-a, tako što će Amazon pokretati pojedinačne kanale za partnerske izdavače igara. Tako će korisnici moći da se pretplate recimo na Ubisoft-ov kanal i imaju pristup njihovim određenim naslovima. U ponudi će biti i Luna+ kanal koji će dolaziti sa svojim igrama, podržavati će do dva uređaja istovremeno i slično. 

Luna+ će koštati 6 dolara mesečno, a cela platfroma je u fazi ranog pristupa i dostupna samo u SAD-u, i nema informacija kada će biti globalno dostupna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.