Američki carinici zaplenili OnePlus-ove slušalice jer liče na Apple-ove


Američka Uprava za carinu i zaštitu granica pohvalila se sa zanimljivim ulovom - 2 hiljade pakovanja slušalica za koje kažu da je reč o falsifikovanim modelima popularnih Apple-ovih bežičnih slušalica AirPods. Slušalice su u SAD-u stigle iz Hong Konga pa je njihova vrednost da je reč o "pravim" uređajima, a ne falsifikovanim iznosi skoro 400 hiljada dolara. U službenoj objavi vezanoj uz ovu zaplenu navodi se kako je zadatak carinika da štiti američku javnost na dnevnoj bazi od različitih opasnosti, a uz objavljeni tvit carinici su napisali kako te slušalice - nisu Apple-ove.

I tu su u pravu, to zaista nisu Apple-ove slušalice, ali problem je što to nisu niti falsifikovane Apple-ove slušalice. Svako ko malo bolje prati tehnologiju bez problema mogao je da prepozna logo na pakovanju slušalica - reč je o slušalicama kineske kompanije OnePlus koja je poznata po kvalitetnim gadgetima pristupačnije cene u odnosu na poznatije brendove. Isti je slučaj i sa slušalicama OnePlus Buds koje su zaplenjene i njihova cena iznosi 79 dolara po komadu.

Prema službenim podacima, pošiljka je bila na putu prema Nevadi, ali detaljnijih informacija o tome kome je bila namenjena trenutno nema. Takođe, nije poznato zašto je ta pošiljka zaustavljena i postoji li neki dodatni razlog zaplene - pored činjenice da slušalice OnePlus-a izgledaju slično poput Apple-ovih.

Na Twitter-u mnogi ismejavaju ovaj potez američkih carinika i poručuju im da zaposle osobe koje znaju "da čitaju etikete i guglaju", neki im poručuju da ne samo što su se osramotili, već su to objavili i na internetu, a čak su im se javili i iz OnePlus-a s porukom da im vrate slušalice.

Ali deo korisnika smatra kako krivica za zaplenu ne leži na Upravi za carinu i zaštitu granica, već je kriva sama kineska kompanija čije su slušalice "čista kopija" Apple-ovih slušalica pa smatraju da se ne treba čuditi potezu carinika koji su za kineske slušalice mislili da su AirPods.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.