Apple rezervisao sve 5nm proizvodne kapacitete TSMC-a za A14 Bionic čipset

Nedavno se saznalo kako će Samsung biti jedini proizvođač nadolazećeg Qualcomm Snapdragon 875 procesora koji bi trebao da bude predstavljen do kraja godine. Iako se isprva nagađalo da je Samsung ponudio bolje uslove od TSMC-a za proizvodnju novog top modela Snapdragon procesora, čini se da su TSMC-ovi kapaciteti već rezervisani. 

Naime, TSMC i Samsung trenutno su jedini proizvođači sposobni za 5nm proizvodni proces, a čini se kako je Apple rezervisao sve TSMC-ove kapacitete za proizvodnju A14 čipseta. Pre Apple-a, TSMC je Huawei-ju isporučio nadolazeći Kirin 1020 (ili 9000 zavisno kako ga kineska kompanija nazove), ali zbog američkih sankcija ta saradnja je prekinuta. 

Sada internet izvori navode da je Apple naručio oko 80 miliona A14 Bionic procesora od TSMC-a koji će biti korišćeni u nadolazećoj iPhone 12 seriji uređaja, a već ih koristi novi iPad Air. Od Apple-a se očekuje da nove iPhone 12 smartfone predstavi sledećeg meseca, a glasine sugerišu da bi trebali da vidimo čak četiri nova iPhone-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.