Evo koliko Galaxy Note 20 Ultra košta u proizvodnji


Samsung-ov najnoviji pametni telefon Galaxy Note20 Ultra je jedan od najboljih i najskupljih uređaja kompanije. Prema najnovijem izvještaju analitičara tvrtke Counterpoint Research, taj uređaj bi mogao Samsung-u da generiše veliku zaradu ukoliko se bude prodavao u dovoljnim količinama.

Razlog tome analitičari vide u znatnom smanjenju troškova proizvodnje komponenti za Note 20 Ultra. Komponente u telefonu koji se u proseku prodaje za nekih 1.299 dolara, koštaju 469 dolara, a među njima je najskuplji osnovni procesor koji košta 97,20 dolara. Ekran uređaja Samsung košta 91,50 dolara, dok se za Qualcomm Snapdragon 865+ čip veruje da košta 57 dolara.

Sve to zajedno, plus troškovi sastavljanja uređaja i testiranja, kablovi i punjač, ne premašuju trošak veći od 548 dolara, pa sami izračunajte koliko Samsug-u ostaje od svakog primerka koji proda za 1.299 dolara.

U Evropi komponente koštaju i manje, jer se kod nas telefon prodaje sa jeftinijim Samsung-ovim Exynos čipom. Iako ova analiza ne uključuje troškove marketinga i istraživanja i razvoja (R&D), analitičari veruju da je Galaxy Note 20 Samsung-u trenutno najveća potencijalna zlatna koka, naravno pod uslovom da se dobro prodaje.

Ukoliko prodaja bude išla dobro (kako se i očekuje), analitičari veruju da će taj uređaj predstavljati Samsung-u ono što Apple-u predstavlja svaki najjači (i najskuplji) model iPhone-a već generacijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.