Galaxy A72 će postati prvi Samsung-ov telefon sa pet zadnjih kamera

Samsung je pre nekoliko godina predstavio smartphone A9 koji je bio prvi telefon na svetu sa četiri zadnje kamere, a južnokorejska kompanija će uskoro napraviti korak napred. 

Ako je verovati glasinama, Samsung priprema model A72 koji će imati pet zadnjih kamera. Ipak, to neće biti prvi smartphone na tržištu sa tim brojem kamera na zadnjoj strani jer ta titula pripada Nokiji 9 PureView. 

Ipak, postaće prvi Samsung-ov telefon sa tom karakteristikom, što i nije čudo jer A serija često služi za "eksperimentisanje". Primer je Galaxy A80 koji je prvi i jedini Samsung-ov telefon sa flip up kamerom. 

A72 će imati glavnu kameru od 64 MP, ultraširoku od 12, telephoto od 8 MP (3x zoom), makro od 5 MP i senzor za dubinu takođe od 5 MP. Samsung bi mogao iskoristiti kameru od 8 MP (3x zoom) koju ima Galaxy S20 Fan Edition i ugraditi je u modul kamere modela A71 koji već ima četiri kamere. 

Time bi se dobila optička stabilizacija slike. Prethodne glasine su najavljivale da će A72 biti prvi uređaj iz A serije sa optičkom stabilizacijom slike. Što se tiče selfie kamere, očekuje se jedan senzor od 32 MP. Samsung Galaxy A52 će takođe biti deo nove generacije uređaja iz A serije. On će imati četiri zadnje kamere. Kompanija ima velika očekivanja od modela A72 i A52 i nada da će prodati ukupno 30 miliona uređaja, što je oko 10 posto ukupne Samsung-ove prodaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.