Kako će Microsoft ubiti Flash Player u browserima


Kao što dobro znate, Adobe je potvrdio da će Flash Player biti službeno "penzionisan" 31. decembra 2021. što znači da za njega više neće izdavati bezbednosne zakrpe i druge nadogradnje. Takođe je rekao da sarađuje sa partnerima kako bi se prebacio na novi standard poput HTML5, a među njima se nalazi i Microsoft.

Na blogu Microsoft-a, programska menadžerka Suchithra Gopinath pojašnjava kako će Microsoft to učiniti, odnosno "ubiti" Flash Playeer u svojim aplikacijama.

Internet Explorer i Edge od decembra više neće dobijati bezbednosne nadogradnje, dok će u verziji Edge-a na pogon Chromium-a podrška biti blokirana od januara sledeće godine.

"Nadogradnja pod nazivom Update for Removal of Adobe Flash Player će biti dostupna putem funkcija Microsoft Update Catalog, Windows Update i WSUS, koja će trajno ukloniti Adobe Flash Player kao komponentu u Windows OS uređajima", objašnjava Microsoft i kaže da ukoliko želite da uklonite Adobe Flash Player iz svojih sistema pre kraja podrške, moći ćete to da učinite preuzimanjem u Microsoft Update Catalog-u ove jeseni.

Nadogradnja će biti opciona u Windows Update i WSUS početkom 2021. godine i preporučivaće se nekoliko meseci kasnije.

"Trebate da znate da će ta nadogradnja biti permanentna i neće moći da se deinstalira", kaže Suchithra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.