Korisnici Apple-ovih uređaja bolje prolaze na dating aplikacijama


Može li pametni telefon koji koristite biti ključan u pronalaženju vaše ljubavi života? Iako se čini da model smartphonea ne bi trebao da ima nikakve veze sa odabirom osobe sa kojom ćete izaći na spoj ili završiti zajedno, istraživanje kompanije CompareMyMobile pokazuje da u često ipak postoji neka (tajna) veza. Kompanija je analizirala više od 50 hiljada akcija (swipe levo i desno, match) na aplikacijama za online dating u 15 velikih gradova, a rezultati koji su dobili i više su nego zanimljivi.

Za potrebe istraživanja napravili su lažne profile na stranicama za upoznavanje u 15 velikih gradova. Svi su takvi lažni profili bili potpuno identični, osim po brendovima tehnoloških kompanija koje su koristili.

Rezultate koje su dobili prilično su zanimljivi te pokazuju da su na aplikacijama za upoznavanje puno popularniji i atraktivniji korisnici Apple-ovih uređaja - iPhone-a, Apple Watcha i slušalica AirPods. Rezultati tako pokazuju da veći uticaj na to hoće li neko svajpovati desno vaš profil ima telefon koji koristite, nego profilna slika koju postavite na Tinder-u i sličnim aplikacijama. Verovali ili ne, ali istraživanje je pokazalo da profili na kojima je prikazan iPhone imaju čak 76 posto veće šanse za listanje udesno, odnosno lajkovanje tavih korisnika. Veću šansu za desnim svajpanjem imaju i korisnici Apple-ovog sata (61 posto), dok je 41 posto veća šansa da će neko svajpovati desno ako koristite AirPods.

Osim Apple-ovih uređaja, veće šanse za desni svajp imaju i vlasnici Samsung-ovih telefona (19 posto), dok ostali Androidi ne stoje tako dobro. Tako ako imate Google-ov telefon, šanse za desni svajp su manje 10 posto, korisnici Huawei-ja (23 posto) i OnePlus-a stoje još gore (30 posto), dok najlošije stoje vlasnici BlackBerry-ja. Vlasnici uređaja koji su nekad bili statusni simboli poslovnih korisnika i onih malo dubljeg džepa najmanje su atraktivni na aplikacijama za spojeve, pa je šansa za listanje udesno manja za 74 posto za osobe sa BlackBerry-jem u džepu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.