Mađari u blizini hrvatske granice otkrili središte ilegalnog streaminga

Krajem jula ove godine mađarska policija je, zajedno sa tamošnjim poreznicima, otkrila i upala u kuću u kojoj se nalazio veliki serverski centar ilegalne IP televizije. U kući u mađarskom mestu Nagykanizsa (Velika Kaniža), u blizini hrvatske granice, pronađene su brojen satelitske antene kojima je ovaj pirat hvatao televizijski signal, potom TV kartice, dekoderi, šest servera i čak 52 lična računara – sve oprema koju je uhapšeni pirat koristio kako bi ileganim IPTV servisima distribuirao televizijski program.
 
Sada uhapšeni Mađar priznao je kako je počeo sa ilegalnim streamingom. Prvi korak dogodio se kada je signal satelitske televizije, za koju je pretplatu plaćala njegova majka, prosledio u svoj stan. Nakon toga udružio se sa drugim piratom iz Budimpešte koji mu je pomogao da izradi ilegalnu "streaming platformu". 

Njih dvojica počeli su ovakav piratski TV sadržaj prvo omogućavati bliskim prijateljima. Nakon toga shvatili su da bi mogli od svega nešto i zaraditi, pa su stvorili sistem pozivnica i pretplate za spoljne korisnike. Mreža im je polako rasla, da bi uskoro postala dostupna u celom svetu. 

U trenutku policijske racije poduzetni mađarski pirati imali su oko 8 hiljada korisnika. Mađarski poreznici procenili su da su od prodaje ilegalnih IPTV pretplata za 88 mađarskih TV kanala utržili oko 600 miliona forinti (oko milion i 665 hiljada evra), na šta, naravno, nisu platili porez. 

Lokalni mediji objavili su video iz policijske akcije na kojem se vidi sva spomenuta oprema, ali i ogromne količine konzervirane hrane, brašna, testenine, pića i toalet papira. Istraga je pokazala da je ovaj IPTV pirat, kao uostalom i mnogi u svetu, stvorio ogromne zalihe trajne hrane i potrepština kako bi "preživeo" karantin uzrokovan koronavirusom. Ovako opremljen, mesecima nije izlazio iz kuće u kojoj je vodio ilegalni streaming servis.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.