Microsoft objavio cenu Xbox Series S, jeftinije verzije novog Xbox-a


Nakon brojnih glasina Microsoft je napokon odlučio da prekine ćutanje i potvrdi postojanje droge konzole "sledeće generacije" pod nazivom X Box Series S.

Ekipa iz Redmonda je na Twitter-u objavila vrlo šturi opis nove konzole u kojem kažu da se radi o najmanjem Xbox-u ikada i ističu cenu od 299 američkih dolara. Uz to kažu da dolazi "uskoro", ne precizirajući kada bi se točno mogla pojaviti na tržištu, ali za očekivati je da čekaju Sony-evu objavu o PlayStation-u 5, kako bi prema tome mogli formirati svoje termine izlaska. Očito je da je novi jeftiniji model Xbox-a već spreman, ali sada žele da tempiraju njegov izlazak sa pojavom čim više igara nove generacije.

U svakom slučaju, Xbox Series S će (isto kao i PS5 i Xbox Series X), biti lansiran uoči novogodišnjih praznika, ali kada će to tačno biti tek trebamo da saznamo.

Series S sadrži mnoštvo hardvera kao i Series X, ali ne poseduje diskovni pogon i ima nešto slabiji CPU i GPU, što znači da možda i neće biti konzola za 4K gaming, ali ponuditće igranje "next-gen" igara po povoljnijoj ceni od (Sony) konkurencije i jačeg Series X modela, koji će prema nekim glasinama koštati oko 500 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.