Microsoft otkrio koje podatke prikuplja sa Android uređaja


Microsoft će uskoro lansirati svoj prvi Android uređaj Surface Duo, a sada je po prvi puta objavio informacije o podacima koje će prikupljati od korisnika koji će kupovati uređaje.

Ekipa iz Redmonda tvrdi da će prikupljati samo dijagnostičke podatke na dva nivoa, "obavezne dijagnostičke podatke" i "opcione dijagnostičke podatke", a korisnici će moći da odaberu koju nivo će dopustiti Microsoft-u, ili će to učiniti kasnije iz ekrana podešavanja.

"Surface Duo prikuplja dijagnostičke podatke kako bi rešavao probleme i osigurao da uređaj radi ispravno i da mu nije ugrožena bezbednost. Ti podaci će nam takođe pomoći da poboljšamo Surface Duo i povezane Microsoft-ove proizvode i servise. Podaci ne uključuju vaše korisničko ime, email adresu ili sadržaj vaših datoteka", objašnjava Microsoft na svojoj stranici podrške.

Takođe navode da obavezni dijagnostički alati uključuju informacije o uređaju, poput imena proizvođača, vrste procesora i memorije, podešavanja uređaja, konfiguracije, verzije operativnog sistema, aplikacija i drivera koji su instalirani.

Što se opcionih podataka tiče, oni prikupljaju više podataka poput aktivnosti u aplikacijama i Edge browseru i uključuju istoriju pregledavanja i pretraga.

Surface Duo dolazi sa Android-om 10, ali krajem godine bi trebala da dođe nadogradnja na Android 11.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.