Pakistan blokirao Tinder i druge aplikacije za upoznavanje


Pakistan je blokirao pet aplikacija za pronalaženje partnera uključujući Tinder i Grindr, zbog njihovog "nemoralnog i nepristojnog sadržaja".

The Guardian piše da su inače u Pakistanu vanbračne i homoseksualne veze ilegalne, a državno nadzorno telo za telekomunikacije izjavilo je da je blokiralo pristup Tinder-u, Tagfed-u, Skout-u, Grindr-u i SayHi-ju jer se navedene aplikacije nisu držale lokalnih zakona.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije je saopštila kako je obavestila ove kompanije da uklone usluge upoznavanja, ali da nisu reagovale na vreme zbog čega su i blokirane. Dodali su i to da se mogu odblokirati ukoliko se počnu pridržavati lokalnih zakona i počnu moderirati nepristojan i nemoralan sadržaj.

Prema podacima istraživačke kuće Sensor Tower, Tinder je u Pakistan-u u poslednjih godinu preuzet više od 440.000 puta, a Grindr, Tagged i SayHi oko 300.000, dok je Skout 100.000 u istom periodu.

Grindr je inače aplikacija koja sebe opisuje "najvećom na društvenim mrežama za homoseksualce, biseksualce i transeksualce".

Kritičari su naveli da je Pakistan, služeći se nedavnim digitalnim zakonodavstvom, nastojao da obuzda slobodno izražavanje na internetu, blokirajući ili naređujući uklanjanje sadržaja koji se smatra nemoralnim, kao i vesti koje su kritički nastrojene prema vladi i vojsci.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije zapretila je blokadom i TikTok-u, popularnoj aplikaciji za razmenu video zapisa.

U julu je izdala "poslednje upozorenje" TikToku zbog "nemoralnog, sramotnog i vulgarnog sadržaja" koji se može videti u aplikaciji.

Prošle nedelje, pakistanska Uprava za telekomunikacije zatražila je i od YouTube-a da "odmah blokira vulgarne, nepristojne, nemoralne i sadržaje koji podržavaju govor mržnje".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.