Preklopni Samsung Galaxy Z Fold2 košta 2 hiljade dolara


Samsung je, kao uostalom i skoro svi u svetu, svoje predstavljanje novih proizvoda ovoga leta odlučio da odradi online. U prvom delu tradicionalnog događaja pod nazivom Unpacked predstavio je Galaxy Note20, Note20 Ultra, i šturo najavio drugu generaciju preklopnog telefona, naslednika Galaxy Fold-a – Galaxy Z Fold2. Drugi deo konferencije, održan u utorak, bio je posvećen upravo ovom preklopnom modelu.

Galaxy Fold, čiju su prvu verziju prvi recenzenti pokvarili i pokopali, u međuvremenu je bio unapređen, a ova druga generacija telefona sličnog oblika donosi i dodatna poboljšanja sa hardverske strane. Pre svega, tu je značajno veći spoljni AMOLED ekran, od ivice do ivice, dijagonale 6,2", koji ovaj uređaj čini punokrvnim telefonom i kada je sklopljen.



Jednom kada ga otklopite, dobijate tablet sa dijagonalom preklopnog ekrana 7,6". Sa unutrašnje strane je nestao i veliki notch, pa je i ovaj ekran od ivice do ivice, dok su kamere (obična, širokokutna i telefoto, sve od 12 megapiksela) smeštene sa zadnje spoljne strane uređaja.

Unapređene su i šarke, koje više ne bi smele da budu podložne upadanju prašine u mehanizam, a trebale bi da omoguće glatko otvaranje i zatvaranje ovog telefona/tableta. Za razliku od prvog modela, Galaxy Z Fold2 moći će se u otvaranju zaustaviti u bilo kojem položaju i tako ga koristiti i kao "maleni laptop". Promenom položaja korisnik će si moći preklopiti uređaj u konfiguraciju koja mu odgovara za telefoniranje, surfovanje, igranje ili, na primer, video konferencije.



Galaxy Z Fold2 ima i ugrađenu podršku za 5G mreže, bateriju od 4.500 mAh, a biće dostupan u pet boja uz mogućnost odabira njihovih kombinacija na kućištu i šarkama. Spomenimo i da ga pogoni SoC Snapdragon 865 Plus, ugrađeno je 256 GB prostora za skladištenje podataka, kao i 12 GB radne memorije.

Cenu ste već pročitali u naslovu, ali nije zgorega ponoviti – novi Samsun-gov preklopnik koštaće u SAD-u 1.999 dolara (19 dolara više nego njegov prethodnik). Prednarudžbine su otvorene, a isporuke započinju 18. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.