Primećen prvi bug u iOS-u 14

Apple je prošle nedelje pustio novu verziju iOS-a u verziji 14 za korisnike iPhone 6s uređaja i novijih. 

Nova verzija iOS-a donosi moćniji početni ekran koji podržava widgete, ali i mogućnost izbora zadatog browsera i email klijenta. Osim što je dobro za korisnika da može da postavi svoje zadate aplikacije, što su mnogi iskoristili da za zadati browser postave Chrome, a za zadati mail klijent Gmail ili Outlook, ovaj potez takođe je nužan iz perspektive tržišnih regulatora, jer je upravo zbog izbora internet browsera na Windows-u Microsoft bio više puta kažnjavan i na kraju prisiljen da prilikom prvog postavljanja računara pita korisnika za zadati browser, barem na područiju Evropske Unije. 

Korisnici su primetili da nakon što ponovno pokrenu iPhone sa iOS-om 14, Apple zadate aplikacije za browser i mail vrati na Safari i sopstvenu Mail aplikaciju. Budući da to nije predviđeno ponašanje kada korisniku omogućava da postavi zadate aplikacije, verovatno je reč o bugu. 

Kako je Apple u pitanju, koji je notoran po tome da retko ili nikad ne priznaje greške, satirično se postavlja i pitanja da nije možda ovo feature, a ne bug? Apple službeno nije reagovao, a nadolazeće nadogradnje pokazaće je li vraćanje Apple-ovih aplikacija kao zadatih nakn ponovnog pokretanja zapravo bug.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.