Razer-u procureli podaci više od 100 hiljada korisnika


Stručnjak za bezbednost Bob Diachenko iz kompanije SecurityDiscovery.com, upozorava sve korisnike koji su nedavno kupili neki Razer-ov proizvod online, da dobro pripaze na email-ove koje dobijaju, jer bi se u njima mogao nalaziti neki pokušaj phishinga pomoću malicioznog koda koji bi mogao da dođe sa lažne Razer-ove adrese.

Diachenko kaže da je zbog pogrešnog konfigurisanja jednog od Razer-ovih Elasticsearch servera, otvorena "rupa" koja je izložila privatne podatke najmanje 100.000 korisnika.

Kompromitovani podaci uključuju puna imena, email adrese, telefonske brojeve i adrese isporuke, a Razer tvrdi da lozinke i informacije sa kreditnih kartica nisu obuhvaćene ovim "leakom".

Nakon što je Diachenko o ovome obavestio Razer još u avgustu, kaže da je kompaniji trebalo više od tri meseca da reagiraju, a problem su rešili tek 9. septebra, što znači da su potencijalni hakeri već možda došli u posed tih podataka.

Razer se povodom ovoga izvinio i kaže da je preduzeo sve potrebne korake kako bi zakrpio bezbednosnu rupu i sproveo detaljnu istragu svoje IT bezbednosti i sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.