Samsung prestaje da isporučuje čipove Huawei-ju


Iako još uvek prodaje najviše pametnih telefona u svetu, Huawei se suočava sa brojnim novim izazovima izazvanih američkim sankcijama.

Najnoviji problem koji bi Huawei-ju mogao negativno da utiče na proizvodnju i isporuke novih telefona dolazi od Samsung-a koji prestaje sa isporukama čipova i drugih komponenti, a isto je najavila i korejska kompanija SK Hynix.

Sudeći prema informaciji kojom raspolaže južnokorejski medij Chosun llbo, Samsung i proizvođač memorije SK Hynix planiraju da zaustave prodaju komponenti kineskoj kompaniji, počevši od 15. septembra ove godine, jer od tog datuma na snagu stupa novi paket američkih sankcija koje donosi agencija US Commerce Department.

Te sankcije zabranjuju neameričkim kompanijama da prodaju komponente Huawei-ju ukoliko su za izradu koristili opremu ili softver proizveden u SAD-u.

Koliko će ovo uticati na poslovanje Huawei-ja tek trebamo da vidimo, ali kineska kompanija ne čeka skrštenih ruku, već se okreće softveru i hardveru kineskih proizvođača, pa možda neće osetiti toliko negativan uticaj na poslovanje kakav bi hteli Trump i ekipa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.