Sledeći Chromecast imaće daljinski upravljač i podršku za Android TV

Google bi trebao 30. septembra na posebnoj hardverskoj konferenciji za javnost da predstaviti novi telefon Pixel 5, obnovljenu verziju pametnog zvučnika Google Home, i vrlo verovatno novu generaciju streaming uređaja Chromecast. O prvima se već ponešto doznalo, a nekoliko dana pre samog predstavljanja procurelo je i ponešto detalja o novom Chromecastu. 

Uređaj će i dalje ostati kompaktnih dimenzija i moći će da se neprimetno sakrije iza televizora, ali u njegovom funkcioniranju biće velikih promjena. Chromecast bi po novome trebao da ima podršku za Android TV, uslugu koja će biti preimenovana u Google TV. Samim time maleni gadget bi trebao, osim običnog streaminga, da dobije i mnoge druge funkcije inače viđene na Android TV "boxevima", kao što su streamovanje lokalnog sadržaja preko Plex-a, gledanje TV programa i slično. Korisnici, pak, koji ne žele ovim uređajem da upravljaju putem telefona doći će na svoje. 

Naime, novi Chromecast bi trebao, prema dostupnim informacijama, da dolazi sa daljinskim upravljačem. Na slikama koje su dospele u javnost putem nemačkog portala WinFuture vidi se daljinski upravljač sa tek nekoliko tipki i točkićem. 

Tu su i posebno dodeljene tipke za pokretanje YouTube-a i Netflix-a, kao najčešćih servisa koji se gledaju putem Chromecast-a, tipka za glasovne naredbe, i nekoliko osnovnih funkcija (Home, Back, Mute, On/Off). Novi Chromecast sa uslugom Google TV će se i dalje na televizor spajati putem sopstvenog kratkog HDMI kabla, a po novome će se verovatno napajati kroz USB-C priključak.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.