Telefónica želi do kraja 2020. da 5G mrežu omogući za 75% Španaca


Nokia je objavila da će biti partner Telefónici u njenim planovima da do kraja godine uvede 5G usluge za 75 posto španskog stanovništva. Time će Nokia nastaviti dugogodišnje partnerstvo sa Telefónicom kao jedini dobavljač koji je snadbeva 5G radio tehnologijom u svim njenim 5G operacijama u Evropi.

Nokia podržava 5G razvojnu strategiju Telefónice od 2018. godine od projekta Tehnološki gradovi (Technological Cities) kroz koji su u istorijskom gradu Segoviji u centralnoj Španiji uspostavili testnu 5G mrežu. Kroz projekt Tehnološki gradovi testirane su mogućnosti 5G-a u nizu različitih slučajeva upotrebe u urbanim područijima kako bi se omogućilo građanima i kompanijama da upoznaju mogućnosti novih digitalnih usluga temeljenih na 5G-u. Projekat je bio posebno usmeren na povećane brzine prienosa podataka i nisku latenciju.

Telefónica je potpisala sporazume sa nordijskim kompanijama Nokia Corporation i Ericsson o pružanju ključne telekomunikacione opreme za implementaciju 5G mreže u celoj zemlji.

Nokia će Telefónici isporučiti svoj prilagodljivi portfelj AirScale Radio Access, koji pruža ultra brzi prenos podataka i nisku latenciju. To Nokijino prvo komercijalno kompletno 5G rešenje omogućiće Telefonici da udovolji većoj potražnji za podacima i optimizira poslovanje sa niskim troškovima vlasništva.

Nokijin 5G portfolio pružiće temelje za proširenje nasleđene mrežne infrastrukture u dinamičnim cloud okruženjima, sa fokusom na skalabilnost, automatizaciju i performanse. To će Telefónici omogućiti 5G usluge sa objedinjenim upravljanjem podacima, signalizacijom i poboljšanim mrežnim funkcijama.

Ericsson će Telefónici isporučiti nadogradnju radio opreme i softvera za frakvencijoni pojas od 3,5 GHz. Ericsson-ov radio sistem obuhvata hardver, softver i usluge za radio, RAN Compute, antenski sistem, transport, napajanje i rešenja za gradilišta. Omogućava migraciju sa 4G na 5G.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.