WhatsApp web postaje još bezbedniji

WhatsApp Web je po nama jedna od jako pametnih funkcija koje je kompanija koja se već neko vreme nalazi u sastavu Facebook-a, lansirala u poslednjih nekoliko godina. Ona vam omogućava da skeniranjem QR koda na posebnoj web stranici, kamerom vašeg telefona povežete mobilnu aplikaciju sa desktop interfejsom, što vam omogućava da za chatovanje koristite svoj računar, pišete na tastaturi i skladištite ili uplodujete datoteke sa iz WhatsApp-a na računar ili obrnuto. 

Mnogi korisnici su rekli da je ova funkcija jako korisna, ali su neki među njima upozoravali na nedostatak bezbednosti, jer svako ko ima pristup vašem računaru može otvoriti vaš WhatsApp sve dok je vaš telefon negde u blizini. 

Kako bi povećao bezbednost korišćenja desktop komunikacije, WhatsApp sada razvija funkciju koja će dodati još jedan sloj bezbednosti web autentifikaciji. Prema informaciji koju donosi WABetaInfo, nova funkcija će funkcionisati na taj način da ćete prilikom pokretanja svake WhatsApp Web sesije za određeni WhatsApp nalog, morati skenirati svoj prst na mobilnom uređaju kako biste dokazali da ste vi osoba koja koristi taj nalog. 

Nova funkcija bi trebala da stigne na Android i iPhone, ali u ovom trenutku još nije poznato kada će je lansirati. Za očekivati je da će biti dostupna beta testerima u nekom od sledećih beta buildova WhatsApp aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.