Wikipedia dobija prvi desktop redizajn u poslednjih deset godina

Wikipedia je integralni deo internet kulture već skoro dvadeset godina i korisnicima omogućava da različite teme pretražuju sa svojih računara, tableta ili telefona. 

Sada dobija osveženje u obliku redizajna, kako bi postala pristupačnija novim i mlađim korisnicima, piše The Verge. 

Kao najkorisnija novost ističe se to što će korisnici sada moći lakše da prelaze na sekcije koje ih zanimaju u okviru nekog članka, bez "skrolovanja". Sa leve strane svake stranice pojavljivaće se padajući meni, što će, kako se tvrdi, čitaocima omogućavati da brže dođu do delova teksta koji ih zanimaju. 

Osim toga, Wikipedia dobija i taster za promenu jezika u okviru stranice koja se čita i poziciju za pretraživanje koja bi trebalo da pojednostavi pretraživanja u okviru stranice. Tu je i novi logo koji će od sada zauzimati manje mesta na stranici. 

Wikimedia Foundation je najavila da će se promene dešavati tokom dužeg vremenskog perioda i da će korisnici moći da testiraju nove opcije pre nego što se zvanično pojave. Primena novih opcija za desktop trebala bi da se privede kraju do decembra 2021. godine, a još uvek nema informacija o tome da li slične promene očekuju i mobilnu platformu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.