Znate li da iz Windows-a 10 ne možete da deinstalirate Edge?


Od kako je lansiran početkom godine, Microsoft-ov novi browser Edge zasnovan na Chromium-u beleži kontinuirani porast popularnosti. Gašenjem podrške za Internet Explorer 11 za očekivati je da će ona i dalje rasti, a u Microsoft-u su, kako se čini, sve karte bacili na novu verziju internet browsera. Osim što na svakom koraku, gde to mogu, podsećaju korisnike Windows-a da je upravo Edge preporučeni browser za taj OS, saznalo se i kako ga je sa Windowsa 10 odnedavno – nemoguće deinstalirati.

Prvi korisnici ovaj su "problem" prijavili prošloga meseca, da bi im iz Microsoft-a na upite "Zašto ne mogu da deinstaliram Edge?" odgovorili gotovo pa u legendarnom stilu "nije to bug, to je feature!"

Nova je verzija Edge-a, kažu nadležni iz Redmond-a, uključena u redovno ažuriranje Windows-a, postala je integrali deo operativnog sistema, te je stoga nije moguće iz njega ukloniti. Na njihovim stranicama se nedavno pojavilo i nešto detaljnije pojašnjenje. Tamo Microsoft navodi kako Windows podržava mnoge aplikacije koje se oslanjaju na web platforme, a da je u tom pogledu njihov browser esencijalni deo OS-a, i da ga iz tog razloga više nije dozvoljeno deinstalirati.

Kako bi korisnicima osigurali kompatibilnost, usklađenost, dostupnost i normalno izvođenje aplikacija, nastaviće sa nadogradnjama Edge-a koje će se distribuirati zasebno, kroz instalaciju browsera, i putem servisa Windows Update.

Kako bi malo "umirili" nezadovoljne korisnike koji žele potpunu slobodu i kontrolu nad svojim OS-om, na istom mestu napominju i da Edge dozvoljava uvoz podataka iz drugih browsera, i da se u Windows-u bez problema mogu koristiti i drugi browseri, te promeniti koji je od njih zadat ("po defaultu").

Edge, pak, mora da ostane instaliran – osim ako baš nemate veliku želju da petljate po podešavanjima i funkcijama administracije Windows-a kako biste uklonili Edge sa svog računara. U slučaju da želite, ovde je tutorial kako, uprkos Microsoft-u, njihov browser trajno izbrisati iz Windows-a 10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.