Apple upozorava: MagSafe punjač i kožna maska za iPhone nisu dobra ideja

Apple-ov novi iPhone 12 sa sobom je doneo i MagSafe bežični punjač koji se magnetima lepi za leđa uređaja, a funkcioniše i kroz maske. Apple ipak upozorava da kožna maska i MagSafe nisu baš dobra ideja. 

MagSafe bežični punjač koji se magnetima lepi za uređaj i isporučuje 15W struje deluje kao novi hit. Oni koji su već uspeli da dođu do njega, uverili su se da radi i kroz maske, ali lepo puni i druge telefone sa podrškom za Qi punjenje. Ono što ga čini donekle praktičnijim od drugih bežičnih punjača je činjenica da iPhone priključen na MagSafe punjač možete i koristiti dok se puni. 

Magneti u punjaču ga precizno pozicioniraju za optimalno punjenje uvek. Dakle, nema ciljanja kao što je često slučaj sa drugim Qi punjačima. Kao i obično Apple je uz novi MagSafe punjač na svojim stranicama objavio i uputstva za korišćenje. Tamo upozoravaju na neke stvari na koje možda niste računali. 

Svima će verovatno biti jasno da stavljati kreditne kartice između MagSafe punjača i telefona nije pametna ideja jer bi magneti, a i struja mogli da oštete magnetnu traku i RFID čip na kartici. Napominju i da će uređaj ako detektuje previsoke temperature, pri punjenju, isto ograničiti na 80%. 

Oni koji misle da istovremeno priključe žično i MagSafe bežično punjenje trebaju da znaju da će se bežično punjenje u tom slučaju prekinuti. Možda i najvažnija napomena je ona sitnim slovima, a ta je da MagSafe punjač i kožne maske za iPhone nisu baš za kombiniranje. 

Naime, upozoravaju da bi MagSafe pločica mogla ostaviti okrugli trag na koži maske. Da se i sami još bore sa tim nevoljama govori i činjenica da kožne maske za iPhone 12 još nisu dostupne. Apple je obećao da će ih ponuditi nekad u bliskoj budućnosti. Valjda neće završiti kao AirPower bežični punjač najavljen pre tri godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.