Facebook će zabraniti oglase protiv vakcinacije

Kompanija je, međutim, pojasnila da će oglasi za zakon ili protiv vladinih politika o vakcinaciji, uključujući i vakcinu protiv Covida-19, i dalje biti dozvoljeno. 

Prema pravilima te kompanije, oglasi sa netačnim informacijama o vakcini su zabranjeni, ali oglasi u kojima se izražava protivljenje vakcinama su bili dozvoljeni ukoliko ne sadrže lažne tvrdnje. Ovo leto je zvaničnik Facebook-a za javnu politiku Jason Hirsch rekao da kompanija veruje da korisnici smeju da izražavaju svoje lično mišljenje i da bi agresivnija cenzura mogla ljude koji su prema vakcini "podozrivi" na kraju gurnuti u tabor onih koji se izrazito protive vakcinaciji. 

Facebook sa novom politikom kuće počinje sledeće nedelje. Ta kompanija je pod velikim pritiskom političara i zdravstvenih vlasti da, u trenutku kada se razvija više vakcina protiv Covida-19, zabrani svaki sadržaj u kojem se izražava protivljenje vakcinaciji. 

U intervjuu za Guardian sredinom septembra izvršni direktor Mark Zuckerberg izričito je rekao da neće ukloniti objave protivnika vakcinacije uprkos tome što se vodeći svetski stručnjaci za virusologiju nadaju da će vakcina za COVID-19 biti dostupna građanima do kraja ove ili početkom sledeće godine. 

Ako neko u svojoj objavi tvrdi da je neka vakcina štetna i da su zabrinuti zbog toga, iz moje perspektive jako je teško reći da se to ne sme izraziti. Naši sistemi ne funkcionišu na taj način, zaključio je tada Zuckerberg.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.