Federalni sud SAD-a odlučio da Apple može da nastavi da blokira Fortnite

Federalni sud Sjedinjenih Američkih Država presudio je da Apple može da nastavi sa blokadom megapopularne videoigre Fortnite u svojoj prodavnici aplikacija. 

Ova presuda znači da u doglednoj budućnosti milioni Fortnite igrača koji pristupaju igri na iPhone-ima, iPad-ima i drugim Apple-ovim uređajima neće moći da preuzmu ažuriranja ove igrice, odnosno neće im biti dostupna nikakva unapređenja i novi sadržaji Fortnite-a, javlja CNN. 

Epic Games je u augustu tužio Apple nakon što je uklonio igricu iz App Store-a. S druge strane, Apple je okrivio Epic za namerno kršenje uslova za programere kada je pokušao da zaobiđe Apple-ov sistem plaćanja, i to koristeći ažuriranja koja su ohrabrivala Fortnite igrače da kupuju direktno od Epic Games-a. 

Ovakav potez Epic-a značio je da Apple ne može da naplati svojih 30% prihoda od Fortnite-a putem iOS-a, što je američku kompaniju navelo na blokadu ove igrice. 

Epic je pred Federalnim sudom zatražio od sudije Yvonne Gonzalez da ukine privremenu zabranu i vrati Fortnite u App Store, što se nije desilo. Ipak, sidija je presudila da Apple ne sme da kažnjava Unreal Engine ili pridružene kompanije Epic-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.