Geekbench otkriva da će iPhone 12 brzinom rasturiti sve na tržištu

Apple će tek predstaviti novu iPhone 12 seriju telefona, ali čip koji će ih pokretati – 5nm A14 Bionic već je detaljno predstavljen. 

Koliko će iPhone 12 zapravo biti brz otkriva Geekbench, na kojemu A14 Bionic rastura sve pred sobom. 

Iako benchmark rezultate ne treba uzimati kao glavno merilo pri odabiru telefona. Oni su samo indikativ, šta to neki hardver u kombinaciji sa manje i više optimizovanim softverom mogu. Apple je prvi na svetu predstavio 5nm čip imena A14 Bionic, a za sada znamo da pokreće novi iPad Air predstavljen na nedavnom online eventu. 

iPad Air još nije krenuo put kupaca, a veruje se da Apple čeka predstavljanje nove iPhone 12 serije. Taj A14 Bionic čini šest procesorskih jezgara, četverojezgreni GPU, 11.8 milijardi tranzistora, 16-jezgrena neuralna jedinica, napredni procesor slike i jedinica za bezbedno skladištenje osetljivih podataka poput 3D mape lica. 

Uparen s 4GB RAM-a na Geekbencu je ovaj čip postigao 1583 boda na single-core testu i 4198 in multi-core testu. Uporedimo li to sa rezultatima koje je na Geekbenchu postizao A13 Bionic (1288 odnosno 2630) skok po pitanju performansi u single-core i multi-core testu je više nego impresivan. 

Geekbench otkriva kako će iPhone 12 rasturiti brzinom A14 Bionic Sad kad A14 Bionic upari sa 6GB RAM-a na iPhone 12 Pro modelima, sasvim je jasno koliko će brz i moćan biti novi iPhone. Cenom povoljniji i kompaktniji iPhone 12 mini biće za ove praznike apsolutni hit.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.