Google predstavio Pixel 5 i Pixel 4a 5G

Kompanija Google zvanično je predstavila telefone Pixel 5 i Pixel 4a 5G.

U poređenju sa prošlogodišnjim Pixelom 4, Google se u slučaju Pixela 5 manje fokusirao na novu tehnologiju, a više na unikatne mogućnosti poput izvrsnog softvera kamere. Pixel 5 je dobio Qualcomm-ov Snapdragon 765G procesor, kao i Qualcomm-ov integrisani X42 modem za 5G podršku. 

Uređaj je otporan na vodu i prašinu po IPX8 standardu, podržava reverzibilno bežično punjenje, ima 8 GB RAM-a, izdržljivije Corning Gorilla Glass 6 staklo, ali ne i 3.5 mm ulaz za slušalice. Takođe, poseduje 6-inčni OLED ekran rezolucije 2.340x1.080 piksela, formata 19,5:9 i frekvencije osvežavanja od 90Hz. Na panelu se nalazi rupičasti izrez za selfie kameru. Ekran se prostire celom prednjom stranom, bez zuba i ivica. 

Uređaj poseduje 128 GB interne memorije, a napaja ga baterija od 4.080 mAh koja podžava 18W USB-C brzo punjenje. Nazad su dve kamere, glavna od 12,2 MP sa optičkom i elektronskom stabilizacijom slike, kao i ultraširoka kamera od 16 MP. 

Napred je selfie kamera od 8 MP, a Google je omogućio opciju snimanja fotografija u portret modu korištenjem Night Sight moda. Tu su sada i nove softverske mogućnosti, kao što je AI Portrait Light mod koji omogućava prilagođavanje osvetljenja u modu za snimanje portreta. Korisna opcija je i Cinematic Pan koja omogućava kreiranje panning fotografija, a dostupna su i tri nova moda stabilizacije za snimanje još boljeg videa. 

Mod pod nazivom Extreme Battery Saver obećava trajanje baterije do 48 sati. Google je za razliku od prethodnih modela ovog puta ponudio nešto skromnije specifikacije i nižu cenu. Najpovoljnija verzija će koštati 699 dolara, što je za 100 dolara manje u odnosu na Pixel 4. Pixel 5 će biti dostupan u prodaji od 15. oktobra zavisno o tržištima. 

Pixel 4a 5G je takođe predstavljen i košta 499 dolara. Poseduje 6,2-inčni OLED ekran, Qualcomm-ov Snapdragon 765G procesor, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, bateriju od 3.885 mAh i zadnju kameru od 16 MP. Takođe, deo ovog smartphonea je i 3,5 mm ulaz za slušalice, a otporan je na vodu. Prodaja počinje 15. oktobra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.