Huawei opet može da dobije Samsung-ove OLED ekrane

Sankcije američke administracije nanose veliku štetu Hauwei-ju, ali i svim njihovim partnerima, kako onim američkim tako i spoljnim. Nešto se ipak menja pa je tako Samsung navodno dobio dozvolu da Huawei-ju nastavi da isporučuje svoje vrhunske OLED ekrane. 

Kako to obično biva u svetu biznisa najveći profit donosi saradnja sa najljućom konkurencijom. Samsung-u bi sasvim jasno bilo mnogo teže da nema Apple-a, kojem isporučuje komponente. Ništa manje bitan partner nije im ni Huawei, koji je zacrtao da im otme im prvo mesto na listi top proizvođača smartphonea. Od kako je američka administracija nametnula sankcije koje zabranjuju saradnju sa Huawei-jem svim kompanijama koje koriste američke tehnologije, pogođen je i Samsung. Brojne kompanije su zatražile posebne dozvole za nastavak saradnje sa Huawei-jem, ali nije ih puno u tome uspelo.

Sveže vesti sa Istoka kažu da je Samsung sad uspeo da dobije dozvolu za isporuke OLED ekrana Huawei-ju. Nedavno je to pošlo za rukom i AMD-u i Intel-u, koji će Huawei-ju isporučivati svoje čipove za računare. OLED ekrani su za Huawei-jev smartphone biznis važni, ali ne onoliko koliko su to memorijski i SoC čipovi. Može li Huawei i to da dobije od Samsung-a još je neizvesno, ali možda u nekoj bliskoj budućnosti, Huawei flagshipe bude pokretao Samsung-ov Exynos. 

Koliko su ove sankcije nanele štete Samsung-u po pitanju isporuka komponenti Huawei-ju, toliko su im navodno pomogle u prodaji smartphonea, naročito na evropskom i indijskom tržištu. Kao i obično, teško je i ovce i novce.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.