Krenulo prebacivanje sa Samsung Cloud-a na Microsoft OneDrive

Microsoft i Samsung su sklopili dugoročni sporazum koji omogućava Microsoft-u da neke svoje mobilne aplikacije dovede na Samsung-ove Android uređaje, ali i da OneDrive pretvori u preporučeni cloud servis onima koji kupuju Galaxy telefone. 

Samsung je objavio da će Samsung Cloud odustati od Gallery Sync i Drive skladišta u korist OneDrive-a, što znači da će korisnici koji skladište svoje podatke u oblak morati da pređu na Microsoft-ov servis, a kada se zamena dovrši, korisnici koji će hteti da koriste mogućnosti clouda moraće svoje galerije fotki da uploduju na OneDrive umesto na Samsung Cloud. 

Bez obzira na to, određene funkcionalnosti Samsung Cloud-a će i dalje biti u ponudi, a one uključuju backupe u oblaku, sinhronizaciju i vraćanje kontakata, kalendar i beleške. Počevši od sada, više nećete moći da koristite pre spomenute funkcije, već ćete morati da ih prebacite na OneDrive. 

Kako bi to bilo olakšano, Samsung će postojećim korisnicima omogućiti alate za migraciju i preuzimanje koji će taj proces maksimalno olakšati. Ukoliko odaberete OneDrive integraciju, podaci skladišteni u Samsung Cloud će se prebaciti na OneDrive. Nakon završetka transfera, svi podaci skladišteni u Samsung Cloud "synced/stored" Galeriji i Drive podaci će biti izbrisani. 

Ako odaberete Samsung Cloud preuzimanje podataka, Samsung Cloud podaci će biti potpuno i nepovratno izbrisani nakon 90 dana ili nakon isteka roka migracije 30. juna 2021. Počevši od 1. aprila 2021. godine postojeći Samsung Cloud servisi poput Gallery Sync-a i Drive-a će biti onemogućeni, a pretplate na plaćeno skladištenje automatski otkazane. 

I na kraju, sa datumom 30. juna 2021. godine, Samsung će prestati sa podrškom za preuzimanje podataka, jer će kompanija u tom trenutku sve svoje servise onemogućiti. Važno je takođe napomenuti da će korisnici koji svoje podatke trenutno imaju uploadovane u Samsung Cloud, njih osim transfera u OneDrive, moći da preuzmu i na svoje računare, ali ako to učine, Samsung im više neće nuditi opciju migracije na OneDrive, što znači da više neće imati opciju automatskog prebacivanja na Microsoft-ov servis.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.