Kupci iPhone-a ipak će dobiti uz njega slušalice, ali samo u Francuskoj

Pojavom iPhone-a 12 Apple je zakoračio u novu eru – onu u kojoj uz svoje telefone neće kupcima isporučivati strujne adaptere za punjenje baterije niti slušalice. 

Tako će biti ne samo sa iPhone-om 12 nego i svim ostalim telefonima koje kompanija ima u ponudi. Njihovi razlozi su, tvrde, ekološke prirode jer ne žele da stvaraju dodatni elektronski otpad. U Cupertinu rezoniraju da im ovaj potez neće previše naštetiti, dok kupcima slušalice i punjač neće nedostajati jer ih vrlo verovatno već nekoliko imaju kod kuće.

Ali, jedna zemlja svojim je zakonima stala na kraj ovakvoj praksi. Francuska, naime, ima važeći zakon kojim štiti decu od preteranog izlaganja elektromagnetnom zračenju. Prema njemu, na zahtev kupca, svaki prodavac elektronskih uređaja poput telefona, mora uz njega besplatno isporučiti i par slušalica ili drugi uređaj za korišćenje uređaja bez ruku, namenjen deci mlađoj od 14 godina. 

Apple će tako samo u Francuskoj uz svoje telefone i dalje morati da isporučuje slušalice. Logično, odlučili su se na one sa žicom, EarPods, kakve su dolazile uz sve iPhone modele do sada. U svim drugim zemljama, kupci će morati da izdvoje još 20-ak dolara ukoliko žele da uz novi iPhone imaju i nove Apple-ove slušalice. Francuski zakoni predviđaju i kaznu od 75.000 evra za promovisanje i prodaju telefona bez pripadajućih slušalica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.