Na YouTube-u ćemo uskoro moći da kupujemo proizvode?

Kako piše Bloomberg, a prenosi 9to5Google, Google je započeo sa integracijom direktne kupovine proizvoda preko YouTube aplikacije. 

Naime, Google je zamolio kreatore sadržaja na svojoj platformi da proizvode koje koriste u videu posebno označe kako bi podaci o proizvodima bili povezani sa Google-ovom analitikom i alatima za kupovinu. Konačni cilj je gledaocima omogućiti uvid u proizvode koji se spominju u video zapisu i omogućiti im kupovinu tih proizvoda, bilo direktno preko YouTube aplikacije ili preko treće strane. 

Google sa Shopify platformom radi na integraciji Shopify servisa u YouTube aplikaciju, što bi trebalo da omogući direktnu prodaju i kupovinu proizvoda preko YouTube-a. Google ovim potezom verovatno planira da privuče YouTubere koji prodaju sopstvene brendirane proizvode (merch) kako bi finansirali kanal i velika većina bi verovatno omogućila direktnu kupovinu svojih proizvoda preko YouTube-a kad bi ta mogućnost postojala. 

Ovim potezom Google će oteti deo kolača Amazon-u i sličnim online platformama i stvoriti novi način monetizacije YouTube-a kao servisa, ali omogućiti i kreatorima sadržaja da lakše plasiraju svoje proizvode. Krajnji korisnici će osim Google-ovih oglasa i sponzorisanih delova u videima, u budućnosti videti i same proizvode u interfejsu aplikacije. Koliko će to doprineti korisničkom iskustvu ostaje za videti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.