Nakon Apple-a, Jony Ive će dizajnirati za Airbnb

Britanski dizajner Sir Jonathan (Jony) Ive u Apple-u je radio od 1992. do 2019. godine, gde je preko 20 godina bio prvi čovek dizajna kad je reč o proizvodima, a u kasnijim godinama vodio je i dizajn softvera i korisničkih interfejsa. 

Nakon odlaska iz Apple-a osnovao je, zajedno sa prijateljem i saradnikom Marcom Newsonom novi dizajnerski studio LoveFrom. Tada je bilo i najavljeno kako će im jedan od prvih klijenata biti upravo Apple, koji se nije hteo odreći usluga svog dugogodišnjeg glavnog kreativca. 

Ipak, nije poznato koliki je Iveov uticaj trenutno u Apple-u, niti da li je njegov studio učestovao u kreiranju, na primer, novih iPhone-a. 

Ove nedelje se, pak, saznalo da je Ive za svoj LoveFrom dobio novog klijenta. Njegov dizajnerski potpis uskoro će nositi web i mobilna aplikacija servisa za najam nekretnina Airbnb. Generalni direktor ovog globalno uspešnog projekta, Brian Chesky, kaže kako je dugo godina prijatelj sa Iveom i da se divi njegovom radu. 

Sada su prvi put odlučili da udruže snage i pokrenu saradnju na dizajniranju "nove generacije proizvoda i usluga Airbnb-a". Saradnja je odmah dogovorena kao višegodišnji projekt, a Jony Ive će sa Airbnb-om raditi i na razvoju njihovog dizajnerskog tima, a usko će sarađivati i sa njihovim kreativnim timom. 

Dizajn bi trebao da bude u centru poslovanja ove kompanije, najavljuje Chesky. Saradnja sa Iveovim studijem trebala bi da izrodi razne kreativne i sveže ideje, kakve su do sada bile izvan dosega njihove mašte, poručio je.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.