Početkom 2021. godine Google Hangouts odlazi u penziju, a kao zamena dolazi Chat

Google je još krajem 2018. godine najavio kako će u naredne dve godine početi sa gašenjem servisa Hangouts. Putem službenog bloga Google je otkrio kako će započeti sa procesom gašenja Hangouts-a početkom sledeće, 2021. godine. 

Sam proces odviće se u par faza, a bude li sve išlo prema planu završiće do kraja prve polovine godine. Google je najavio kako će sve postojeće korisnike Hangouts-a besplatno nadograditi, odnosno prebaciti, na Chat. Kako bi korisnicima što više olakšao prelazak Google će pripremiti posebne alate koji će ih automatski prebaciti, zajedno sa podatcima poput poruka, kontakata i istorije komunikacije prebaciti u Chat. 

Korisnici koji su koristili Google Fi zajedno sa Hangouts-om ubuduće će morati koristiti drugu aplikaciju za slanje i primanje tekstualnih poruka – Messages. Slično čeka i korisnike glasovnih usluga – Google Voice, koji će ubuduće za te potrebe koristiti aplikaciju Voice . 

Podrška za grupne pozive unutar Hangouts-a ugasiće se nešto ranije – u novembru 2020. godine, a dalje će se nastaviti koristiti kroz aplikaciju Meet. Chat je trenutno dostupan samo za korisnike koji su se odlučili na plaćanje pretplate za Google Workspace. Kada Google krene sa gašenjem Hangouts-a Chat će postati besplatan kao deo servisa za webmail (Gmail) i kao zasebna aplikacija. 

Dok sve korisnike Google ne prebaci na Chat oba servisa, i Chat i Hangouts će joj neko vreme biti dostupni istovremeno. Jednom kad proces prebacivanja završi Hangouts će se upisati na podugačak popis Google-ovih ugašenih servisa. 

Na stranici Killed by Google možete se podsetiti koje je sve servise i aplikacije Google tokom godina ugasio. Trenutno ih je 208, a do kraja 2020. i početka 2021. bit će ih još – Trusted Contacts gasi se 1. decembra 2020., Google Cloud Print gasi se 31. decembra 2020. godine, a Google App Maker, 19. januara 2021. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.