Potražnja za novim iPhone-ima dvostruko veća nego prošle godine

Poznati i obično pouzdani analitičar svega vezanog uz Apple, Ming-Chi Kuo, objavio je prve prodajne rezultate nakon što su protekloga petka otvorene prednarudžbine za iPhone 12 i iPhone 12 Pro. 

Prema podacima koje on ima, Apple je u prva 24 sata primio između 1,7 i 2 miliona narudžbina za nove modele. Ovakva potražnja navodno je iznenadila i vodstvo kompanije, budući da je dvostruko viša nego lani kada je lansiran iPhone 11. 

Tada je u prvih 24 sata bilo primljeno između 500 i 800 hiljada narudžbina za prošlogodišnju liniju telefona. Ovogodišnji modeli dolaze u 4 verzije, a Kuo procenjuje da je od sada dostupna dva modela, iPhone 12 i iPhone 12 Pro, kupcima privlačniji Pro model, tj. da je upravo potražnja za njime premašila sva Apple-ova očekivanja – uprkos tome što mu je početna cena hiljadu američkih dolara. 

Na kraju bi proizvedene i prodate količine ova dva modela mogla da budu slična, pa se procenjuje da bi od ukupne prodaje "dvanaestica" oko trećine moglo otpadati na iPhone 12 i 12 Pro. Količine iPhone-a koje kupci žele da naruče i dobiju odmah po izlasku uređaja na tržište trebale bi da se dodatno povećaju u novembru. Tada se, 6. novembra, otvaraju narudžbine za iPhone 12 mini i iPhone 12 Pro Max, najjeftiniji i najskuplji model ovogodišnje ponude, za koje se pretpostavlja da bi interes mogao takođe da bude prilično velik. 

Kuo procenjuje da će ova dva modela nositi 10-15 (mini) i 15-20% (Pro Max) ukupne prodaje iPhone-a ove generacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.