Samsung očekuje rast profita od 58% u trećem tromesečiju 2020. godine

Ulaskom u oktobar započelo je četvrto kalendarsko tromesečje (kvartal) 2020. godine pa tokom ovog meseca i prve polovine sledećeg možemo očekivati objavu raznih poslovnih izveštaja i statistika vezanih za tehnološki sektor. 

Prvi veliki igrač koji se oglasio o svojim rezultatima u trećem kvartalu je Samsung, koji je objavio preliminarna očekivanja za tek završeni kvartal koji je bio poprilično dobar za južnokorejsku kompaniju. 

U 3. kvartalu 2020. godine Samsung je uprihodio 57 milijardi dolara uz operativnu dobit od 10,63 milijarde dolara. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, reč je o rastu prihoda od 6,45% i rastu dobiti od 58%. 

Potražnja za Samsung-ovim proizvodima u globalu nije pala, a kompanija je verovatno uštedala na troškovima marketinga na fizičkim prodajnim mestima uzimajući u obzir da je tokom pandemije COVID-a prodaja preko interneta sve popularnija. 

Reč je o preliminarnim rezultatima koji ne uključuju detaljnu razradu poslovanja po sektorima. To će biti objavljeno u skoro vreme kada se svi podaci obrade.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.