Samsung-ov novi Exynos će imati AMD grafiku

Sveže glasine iz Samsung-ovog tabora najavljuju promene koje će radovati one one koji sebe nazivaju mobilnim gamerima. 

Čini se da će Mali GPU u svom budućem Exynos čipu zameniti zameniti boljim. Samsung je ove godine doživeo poprilične kritike na račun svog Exynos 990 čipa, koji se pokazao inferiornijim u odnosu na Qualcomm-ov Snapdragon 865. 

Qualcommov borac koji pokreće Galaxy S20 i Note20 seriju u SAD-u, nudi nešto bolje performanse i bolju energetsku efikasnost. Mnogi se zbog toga ljute, ne znajući da bi Samsung najradije i na američkom tržištu prodavao sopstveni Exynos, ali ne sme. Već neko vreme se priča o novom Exynos-u 2100, a objavljeni su i benchmark rezultati, koji najavljuju ozbiljne performanse. 

Samsung je bolje performanse navodno postigao odbacivanjem svojih Mongoose jezgara koja je zamenio ARM-ovim.Isto tako se očekuje da Adreno grafika Snapdragon-a 875 ipak bude 10% jača od Mali grafičkog koprocesora kojim će Samsung opremiti svoj Exynos za Galaxy S21/S30 ekipu. 

Poiznati leakster Ice Universe objavljuje da se uskoro sprema značajna promena. Samsung će navodno sledeće godine iskoristiti svoje partnerstvo sa AMD-om i ponuditi nešto novo i bolje. Exynos 9225 koji bi na tržište trebao da izađe 2022. Trebao bi da dobije moćnu AMD grafiku, kojom bi Samsung konačno mogao ostvariti nadmoć nad Qualcomm-ovim rivalom. Ta Snapdragon vs. Exynos priča je ove godine Samsung-u dosta narušila imidž pa bi im ovakav jedan potez svakako dobro došao.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.