Samsung predstavio još jeftiniji 5G telefon

Samsung je predstavio smartphone Galaxy A42 5G, najnoviji uređaj u svojoj ponudi pristupačne A serije sa nešto nižim specifikacijama. A42 je sada Samsung-ov najjeftiniji smartphone koji podržava 5G mrežu košta oko 455 dolara. 

Prethodno je titulu najjeftinijeg imao A51 5G sa cenom od 500 dolara. Galaxy A42 koristi Qualcomm-ov Snapdragon 750G procesor koji je predstavljen prošog meseca. To bi trebao da bude korak napred u odnosu na Snapdragon 730G, koji koriste uređaji poput Google-ovog Pixela 4A, ali nije jednako snažan kao Snapdragon 765G u Pixelu 4a 5G i OnePlus Nord. 

Smartphone ima 6,6-inčni OLED ekran sa izrezom za selfie kameru od 20 MP u gornjem delu. Zavisno od verzije, ima 4 ili 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije koja se može proširiti pomoću microSD kartice. 

U ekran je integrisan senzor za otisak prsta. Na zadnjoj strani su četiri kamere, široka od 48, ultraširoka od 8, makro od 5 MP i senzor za dubinu od 5 MP za kreiranje portret efekta. Napaja ga baterija od 5.000 mAh. Kupci će moći da biraju između tri boje, crne, sive i bele sa četiri nijanse koje se menjaju od dna prema vrhu. Galaxy A42 će se takmičiti sa OnePlus Nord-om koji ima brži procesor, više RAM-a, ekran sa frekvencijom osvežavanja od 90Hz, drugu selfie kameru i generalno pozitivne ocene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.