TSMC navodno dobio dozvolu za isporuku starijih čipseta Huawei-ju

Prema informacija objavljenim na kineskom Sina.com portalu, američki Associated Press u petak je od poverljivih izvora dobio dojavu da je američko ministarstvo trgovinu TSMC-u dalo licencu za poslovanje sz Huawei-jem, ali samo za određene proizvode. 
 
Poprilično je čudno da je kineski medij upoznat sa informacijama koje je dobio neki američki medij pre nego što je taj medij sam objavi vest jer za sada AP to nije objavio. Moguće je da je razlog vremenska razlika ili AP čeka ponedeljak ili potvrde američke strane, tako da u svakom slučaju vest uzeti sa rezervom. 
 
Bilo kako bilo, američka administracija navodno je TSMC-u odobrila isporuku čipseta starije generacije Huawei-ju, što uključuje poluvodičke proizvode izrađene u 28nm procesu i više. Isporuka tih proizvoda neće učiniti Huawei uređaje konkurentnima na mobilnom ili tržištu mrežne infrastrukture, jer konkurencija u smartfonima ima pristup čipsetima izrađenim u 5nm, 7nm, 12nm i 16nm procesima, a na mrežnom područiju Nokijin 5G Reefshark čipset izrađen je u 10nm procesu. 
 
Ono što će omogućiti jest održavanje postojeće opreme, ali dugoročno će Huawei na domaćem terenu trebati da pronađe rešenje za problem nabavke procesora. Osim, ako SAD-a TSMC-u i ostalim kompanijama ne da licencu za isporuku naprednijih proizovoda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.