Windows 10 nadogradnja onemogućava reinstaliranje Flash-a

Microsoft je lansirao opcionu Update Catalog nadogradnju koja uklanja Adobe Flash sa Windows 10 računara i sprečava njegovu ponovnu instalaciju. Kao što smo naveli, za sada se radi o opcionoj nadogradnji, koju možete, ali ne morate instalirati, ali jasno upućuje na ono što će se desiti kada 2021. Microsoft definitivno "ubije" Flash. 

Takođe treba naglasiti da nadogradnja (KB4577586) uklanja samo verziju Flasha koja je ugrađena (bundleana) u Windows 10, a ne samostojeću koju ste možda sami instalirali. Takođe, ne uklanja Flash iz Edge-a ili drugih internet browsera. 

Podrška za Windows 10 Flash će službeno prestati sa istekom ove godine, a Internet Explorer 11 i obična (ne Chromium) verzija Edge-a će je izgubiti u decembru. Nova (Chromium) verzija Edge-a će izgubiti podršku za Flash u januaru 2021. godine. 

Google takođe prestaje sa Flash podrškom za Chrome browser tokom decembra ove godine, a Adobe odustaje od daljeg razvoja Flash-a pre kraja godine i uskoro će objaviti kako ga tačno možete deinstalirati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.