Bloomberg: Apple će predstaviti tri nova MacBook-a temeljena na ARM-u

Apple je za sledeću nedelju najavio novo predstavljanje uređaja, što će biti treće u tri meseca. Prvo smo sredinom septembra videli novi iPad Air sa Apple-ovim A14 Bionic čipsetom (5nm), pa smo sredinom oktobra videli novu iPhone 12 seriju uređaja, dok ovaj mesec očekujemo nove Mac-ove, koji bi ujedno mogli da budu najznačajniji jer donose tehnološku prekretnicu za možda celu industriju. 

Apple je ranije ove godine najavio strateški prelazak sa Intel-a i x86 arhitekture procesora na ARM arhitekturu i sopstvene "A" procesore. Prema očekivanjima analitičara, upravo bismo mogli da vidimo modifikovanu verziju novog A14 Bionic procesora na novim Mac-ovima na ARM-u. 

Kako piše Bloomberg, Apple trenutno radi na tri MacBook-a – 13-inčnom i 16-inčnom MacBook-u Pro i 13-inčnom MacBook-u Air, svi sa novim procesorima na ARM arhitekturi, uz identične ostale funkcije kao aktuelni modeli. 

Foxconn sastavlja oba manja modela, dok kompanija Quanta Computer sastavlja 16-inčni MacBook Pro. Manji modeli su prema Bloomberg-ovima izvorima u kasnijim fazama prozivodnje, što znači da bi se na tržištu trebali pojaviti pre novog 16-inčnog Pro modela. Moguće je da Apple sledeće nedelje pokaže samo 13-inčne modele, a isto tako moguće je da pokaže sva tri modela koja spominje Bloomberg, uz različito vreme dolaska na tržište. Više ćemo znati 10. novembra u 19 sati po našem vremenu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.