DJI predstavio novi Mini 2 dron

Prošle godine, DJI je na tržište lansirao Mavic Mini kao najmanji i najlakši dron značajnih mogućnosti i sa ne mnogo kompromisa. Ovaj put DJI Mini 2 ide još i korak dalje. 

Novi DJI Mini 2 izgubio je Mavic naziv serije u svom imenu, i na pravi pogled izgleda identičn osvom prethodniku. Čak je zadržao i istu težinu od 249 grama, što u nekim državama zaobilazi potrebu za registrovanje pri upravama za vazduhoplovstvo. 

Verovatno najznačajnije unaprijeđenje je korišćenje DJI OcuSync 2 bežičnog povezivanja za do 2,5 puta veću i stabilniju povezanost u odnosu na klasični Wi-Fi. Mini 2 je podigao i svoju maksimalnu rezoluciju video snimanja na 4K pri 30 sličica u sekundi, a omogućeno je i snimanje fotografija u RAW formatu sa maksimalnih 12 megapiksela. 

Kompanija je takođe nadogradila i motore koje novi dron koristi, što se odrazilo na veće ubrzanje, trajanje baterije do maksimalnih 31 minut, ali i bolje podnošenje udare vetra jačine do 40 kmh. Koristi isti kontroler kao i Mavic Air 2, iako naravno nećete dobiti napredno izbegavanje i praćenje prepreka, jer sadrži mnogo manje senzora. 

Za razliku od svog prethodnika, DJI Mini 2 sa kontrolerom i jednom baterijom platićete 449 dolara, odnosno za Fly More Combo sa tri baterije, punjačem i torbicom moratćete izdvojiti 599 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.