Firefox 83 automatski vodi na bezbedne HTTPS stranice

Mozilla je lansirala novu bezbednosnu funkciju za Firefox 83 web browser, koja će vas osigurati da uvek posećujete bezbedne web stranice. Kada uključite novu značajku HTTPS-Only Mode, browser će se automatski spojiti na HTTPS verziju stranice, čak i ako ste ručno upisali HTTP u adresnu traku ili kliknuli na link koja vodi na "nesigurni" HTTP sajt. 

To ne znači da nećete moći da posećujete i HTTP stranice, ali ćete pre spajanja na njih dobiti upozorenje da nemaju enkripciju kao HTTPS, pa morate potvrditi da želite nastaviti dalje ukoliko ste sigurni da se radi o legitimnoj i koliko toliko bezbednoj stranici. 

Kako ne biste po inerciji klikali na "next", uz upozorenje i poruku o greški ćete dobiti i obaveštenje o mogućim rizicima koje donosi povezivanje na HTTP stranice. Funkcija se može privremeno isključiti, ali to vam nikako ne bismo preporučili ako koristite Firefox, jer je ovo jedna od najpametnijih novih funkcija koje je Mozilla napravila za njega u poslednje vrijeme.

Iako Mozilla i dalje gubi trku sa Microsoft-ovim i Google-ovim browserima, stalno se trudi da poboljša Firefox, pa je najnovija verzija 83 brža u učitavanju od prethodne za 15 posto i koristi za 8 posto manje memorije zahvaljujući nadogradnjama u JavaScript engineu. Kako uključiti novi HTTPS-Only Mode saznaćete na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.