Fortnite se vraća na iOS, ali na drugi način

Popularna battle royale igra Fortnite će se, prema svemu sudeći, vratiti na uređaje sa operativnim sistemom iOS. Međutim, Fortnite se ne vraća na način na koji gameri očekuju, nego će ga biti moguće igrati putem cloud gaming usluge Nvidia GeForce Now. 

Ova usluga još uvek nije najavljena za iOS, ali BBC javlja da će zvanična potvrda stići pre praznika. GeForce Now će raditi putem web browsera Safari, a ne kao zasebna aplikacija, jer je Apple uveo restrikcije koje se odnose na App Store. Usluga će omogućiti streaming igara na laptopove, telefone i druge uređaje koji je inače ne bi mogli pokrenuti. 

Trenutno je plan da pretplata košta 5 dolara mesečno, ali će postojati i potpuno besplatni periodi za igranje. Osim toga, Fortnite bi na ovaj način mogao da izgleda bolje zbog grafike, jer bi se streamovao sa PC-a. 

Apple je blokirao Fortnite u augustu nakon što je developer ove igre kompanija Epic dodala opciju u aplikaciji koja nudi povoljnije cene, a koje ne uključuju Apple-ov deo od 30 posto. Dve kompanije od tada vode pravnu bitku, Epic tvrdi da Apple drži monopol na App Store i sisteme plaćanja, a Apple je do sada uspeo da dobije presudu koja mu omogućava da blokira Fortnite. 

GeForce Now je zvanično izašao iz bete i omogućava streaming igara na Windows PC, Mac, Chromebook, Android i Nvidia Shield streaming box. Rivali su mu Microsoft-ov xCloud, Amazon-ova Luna i Google-ova Stadia.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.